Strandby Fisk indfører ny miljøvenlig emballage

Strandby Fisk skifter flamingokasser ud med genbrugsvenlig pap, når frisk fisk skal leveres til kunderne. Strandby Fisk leverer fisk til blandt andet alle Scandic-hotellerne og til mange MENY-butikker i hele landet. Den nordjyske virksomhed, som er en del af Dagrofa FoodService, er de første i landet, der indfører denne emballage til transport af fisk.

Strandby Fisk er en nordjysk traditionsrig virksomhed, der leverer håndskåret og frisk fisk til kunder over hele landet. Hidtil er den friske fisk leveret i flamingokasser, der nu erstattes af en ny miljøvenlig emballage lavet af genbrugspap.

– I Strandby Fisk er det vigtigt for os at tænke ansvarlighed ind i alle dele af virksomhedens værdikæde. Det gælder både vores produkt, i produktionen, og i forhold til transporten af den friske fisk til vores kunder. Med udviklingen af den nye miljøvenlige emballage, af genbrugspap, glæder det mig, at vi i endnu højere grad imødekommer ambitionen om at belaste miljøet mindst muligt, siger direktør i Strandby Fisk, Gustaf Olafsson.

Gevinst for miljøet
Efter brug kan emballagen foldes sammen og puttes i en genbrugscontainer sammen med al øvrig papemballage. Når kunder skifter den tidligere EPS emballage ud med den nye miljøvenlige emballage, sænkes CO2 belastningen af miljøet.

Den nye emballage er vandtæt og fri for lækage. Den er godkendt til transport og opbevaring af fødevarer og den indeholder ikke fluorstoffer. Test har vist, at kunder kan spare mellem 60–80% på affaldshåndtering sammenlignet med de gamle flamingokasser, fordi den nye emballage fylder langt mindre og kan køres til genbrug i stedet for at sendes til forbrænding.

Enkelt kunde sparer op til 15.000 flamingokasser om året
En af Danmarks største hotelkæder, hotel Scandic, får allerede leveret deres fisk i denne nye type af emballage, fra Strandby Fisk.

– Den nye emballage er en gevinst for både driften på vores 27 hoteller og miljøet. Emballagen er lettere at håndtere for vores medarbejdere, og sikrer stadig den bedste fødevaresikkerhed. Hos Scandic kommer vi årligt til at spare mellem 10-15.000 flamingokasser, det gør en stor forskel. Som svanemærket hotelkæde arbejder vi målrettet med bæredygtighed, derfor glæder det os, når vores samarbejdspartner Strandby Fisk udvikler løsninger, som reducerer miljøbelastningen, fortæller F&B direktør hos Scandic, Karsten Felvang Nielsen.

Om Strandby Fisk
Strandby Fisk er en nordjysk virksomhed, der har eksisteret siden 1921 og blev i 2017 en del af Dagrofa. Strandby Fisk fokuserer meget på deres CSR profil og tænker bæredygtighed ind i hele deres værdikæde.
Fiskene fanges bæredygtigt og skånsomt mod fisk og havmiljøet. Fiskene filetteres i hånden for at sikre at så meget som muligt af fisken bruges. De ansatte er håndplukkede og arbejder ikke på akkord, men på timeløn for at sikre den bedste kvalitet, at hele fisken bliver brugt, og at medarbejderne ikke overanstrenges.

Om Scandic
Scandic er Skandinaviens største hotelkæde med 280 hoteller fordelt på seks lande. Scandic har arbejdet strategisk med bæredygtighed siden 1993. Som den første hotelkæde i verden introducerede Scandic ideen ”hæng dit håndklæde op”, hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang. Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med mere end 60 procent. Hotelkæden har som mål, at selskabet i 2020 vil være den hotelkæde, der har den laveste CO2-udledning. Alle Scandics danske hoteller bærer miljømærkningen Svanemærket.


På dagrofa.dk anvender vi cookies. Læs mere om vores cookie politik

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close