Miljø- og fødevareministeriet har, fra juli 2020, gennemført et lovkrav om at kosmetiske produkter, der afrenses, ikke må indeholde mikroplast. 

Det synes vi er en rigtig god idé. 

Faktisk så god, at vi er gået forrest i kampen, og for længst har fjernet mikroplast i samtlige egne Privat Label produkter – ikke kun i vores kosmetiske produkter, der afrenses, men i alle plejeprodukter og rengøringsmidler. 

Hvad er mikroplast?

Det kan være svært som forbruger, at gennemskue om der er mikroplast i produkterne, fordi mikroplast kan være lavet af så mange forskellige typer plast. Ifølge lovgivningen, er mikroplast defineret som værende alt plastik, der er mindre end 5 mm. 

Af miljømæssige årsager giver det rigtig god mening at lave tiltag mod mikroplast i kosmetik, da ikke alt bliver renset fra i et renseanlæg. Dermed udledes der mikroplast til vandløb, søer og havet. I vandmiljøet spises mikroplast af små vandlevende dyr i deres jagt efter mad. Dyrene bliver underernæret eller dør i værste fald af sult. De små dyr spises af større dyr, mikroplast ophobes i fødekæden og kan ende på middagsbordet. Konsekvensen af mikroplast i vores mad kendes endnu ikke til bunds.

Undgå at mikroplast havner i naturen og på bordet 

Hvis du vil undgå mikroplast i dine produkter, kan du enten forhøre dig direkte hos producenten eller vælge svanemærkede produkter indtil forbuddet træder i kraft. Der er som sagt ingen mikroplast i vores First Price og Grøn Balance produkter, og Grøn Balance er desuden også mærket med bl.a. Svanen.

Når man køber produkter, der er mærket med Svanen er man garanteret at få et produkt der belaster miljøet mindst muligt. Det gælder både i forhold til indhold, emballage og selve produktionen af produktet. 

Du kan finde vores plejeprodukter og rengøringsmidler i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb. 

Læs mere om mikroplast på www.groenbalance.dk