Pressemeddelelse

MENY giver 500.000 kr.
til støtte for danske fødevareproducenter

FØDEVARER

MADSKATTE

DANSK MADSKAT

22.10.2024 13:20:50 CEST

I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der samarbejder med MENY, og skal fremme innovation, bæredygtighed og vækst.

MENY støtter mindre danske fødevareproducenter med tre stipendier på i alt en halv million kroner.

Tre mindre danske fødevareproducenter kan nu få del i en halv million kroner fra dagligvarekæden MENY.

Stipendierne, der lyder på 250.000 kr, 150.000 kr. og 100.000 kr., gives til tre af de knapt 50 mindre producenter, som har et etableret samarbejde og leverer produkter til MENYs Danske Madskatte. Programmet er et led i MENYs strategiske satsning på at styrke kvaliteten af danske fødevarer under “Danske Madskatte”-initiativet.

Økonomisk støtte til innovation og bæredygtighed. Stipendiet er specifikt designet til at støtte producenter, som ofte har begrænsede ressourcer og arbejder under udfordrende forhold. Ved at tilbyde økonomisk støtte og synlighed håber MENY at styrke leverandørernes evne til at udvikle nye produkter, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige metoder.

Vi ønsker at anerkende de mindre leverandører, der spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.

“Ved at tilbyde denne form for støtte, håber vi at bidrage til deres fortsatte vækst og til vores mission om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder, fortsætter hun.”

På SPAR i Teglholmen har Karl været købmand i 10 år

Stipendiets formål og kriterier

Stipendiets formål er at støtte leverandørerne i deres produktudvikling, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige initiativer, såsom omlægning af produktionsmetoder for at reducere miljøpåvirkningen. MENY ser dette som en investering i leverandørernes succes.

Ansøgere til stipendiet skal opfylde følgende kriterier:

  • Leverandørens varer skal være en del af MENYs grundsortiment.
  • Produkterne skal være fremstillet med mindst 75% danske råvarer, og leverandøren skal være 100% dansk.
  • Leverandørerne skal demonstrere et fokus på innovation, bæredygtighed eller sociale initiativer i deres produktion.
  • Større virksomheder med betydelige markedsandele er ikke målgruppen for dette stipendium.
  • De produkter, der udvikles som en del af stipendieprogrammet, vil blive lanceret i MENYs butikker, hvilket giver leverandørerne en unik mulighed for at præsentere deres varer for et bredt publikum.

En investering i dansk fødevareproduktion. Med dette initiativ ønsker MENY at fremme kvalitet og innovation i den danske fødevarebranche. Stipendiet vil ikke blot hjælpe leverandørerne med at optimere deres produktion, men også give dem en platform til at udvikle og lancere nye produkter, der kan styrke både deres egen forretning og MENYs sortiment.

Hvem der modtager stipendierne bliver offentliggjort på MENYs årlige købmandsmøde den 20. november.

I MENY ønsker vi at bidrage aktivt til vækst i den danske fødevaresektor, og ved at støtte danske leverandører på denne måde, gør vi en reel forskel. Vi siger også tak og anerkender deres indsats i det gode samarbejde, vi har haft hidtil” siger Richo Boss, kædedirektør i MENY.

Historier

Læs mere om Dagrofa

Det er her, du holder dig opdateret om, hvad der sker i vores verden. Vi har samlet nyheder, pressemeddelelser og artikler på et sted, så du nemt kan finde det hele.

Læs alle

MENY vinder for bedste produktkvalitet og økologi

Når det handler om, hvem kunderne mener er den bedste dagligvarebutik, så vinder MENY-kæden fortsat frem i Danmark.

16. oktober 2024

Læs mere

Med entreprenant kultur

Dagrofa sætter en tyk streg under sin entreprenante kultur med stor selvstændighed blandt andet hos koncernens mere end 535 butikker og 14.000 medarbejdere.

11. september 2024

Læs mere

Junkfood

Hvad gør man, når en epidemi lukker din restaurant og køkkenet pludselig står tomt?. Hvad gør man, når en epidemi lukker din restaurant, og køkkenet pludselig står tomt? Man iværksætter sin mangeårige ambition, om at lave mad til dem, for hvem et måltid ikke er en selvfølge. Sådan gjorde michelin-kok og medejer af Alchemist Rasmus Munk i marts 2020. Her blev projektet JunkFood vakt til live, og sammen med et hav af frivillige kokke leverede Rasmus dagligt gratis varme måltider til gadens folk i København.  

06. oktober 2024

Læs mere

Grøn Balance

Ved den verdensomspændende og anerkendte Private Label-konkurrence “Salute to excellence” i Amsterdam, hentede Grøn Balance Øllingegaard første- og andenpladsen for “Bedste yoghurt”

27. maj 2024

Læs mere

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider.

09. februar 2024

Læs mere