Poul Larsen bliver 70 år

Fra mælkekusk til passioneret ostedirektør

HKI OST

ARTIKEL

13.6.2024 14:02:01 CEST

Alle artikler
Lars Hall Bæk Farsøe

Kommunikationschef

+ 45 42 33 28 11 lar@dgfs.dk

Den 14. juni 2024 fylder Poul Larsen 70 år. Han er medejer og direktør i HKI Ost, der er blandt landets førende specialister, når det gælder om at levere højkvalitetsoste til bl.a. Michelin-restauranter, ostehandlere og gourmetbagerier. Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice ejer størstedelen af HKI Ost, mens den resterende del af selskabet som nævnt er ejet af Poul Larsen og af salgschef Stefan Nordahl-Pedersen.

Poul Larsens vej ind i fødevarebranchen startede i 1978, hvor han blev ansat som kusk på de store mælkebiler hos mejeriet Enigheden. I 1984 opgav mejeriet ruterne, og Poul Larsen valgte at starte som selvstændig og overtage en af ruterne.

De første mange år blev firmaet bygget op med fokus på mælkeleverancer til kantiner, restauranter og institutioner, men det ændrede sig gradvist bl.a. efter, at Poul Larsen i 2003 solgte en del af virksomheden til det, som senere blev til Dagrofa Foodservice.

I dag er der ingen tvivl om, at det er osten, som er omdrejningspunktet for Poul Larsens arbejdsliv, og han er et kendt ansigt i den danske restaurationsbranche:

I HKI Ost er vi meget bevidste om, at vi er nogle ostenørder, og det er netop med til at gøre os til en spændende samarbejdspartner. Den gastronomiske scene i Danmark har været inde i en rivende udvikling, og den rejse har vi som virksomhed været en del af. Det skyldes, at vi har været i stand til at gå den ekstra mil for at servicere et ellers ret krævende kundesegment, som stiller store krav til vores specialistviden, vores fleksibilitet og leveringssikkerhed.  Poul Larsen blev i 2021 hædret med Årets Ærespris af Dansk Spiseguide med begrundelsen:

Nysgerrighed og symbiose med kvalitetsprioritering og lidenskabelig interesse for mangfoldighed udtrykker basis for udvikling af en enestående evne til at levere og servicere det gastronomiske univers.

Særligt fødselsdagstilbud på en af Pouls lokale favoritoste
Noget af det som Poul Larsen særligt brænder for, er samarbejdet med de lokale producenter og mejerier:

-Når man er på besøg hos de mindre producenter, så kan man virkelig mærke deres passion og deres kendskab til deres produkter. Deres begejstring lyser ud af dem, og sådanne aktører vil vi rigtig gerne samarbejde med og hjælpe frem i verden.

I anledningen af Poul Larsen fødselsdag – og for at skabe mere synlighed omkring netop lokale producenter, så er der i hele uge 24 et særligt fødselsdagstilbud til kunder hos Dagrofa Foodservice/HKI Ost på gedeosten Tilia Mundo fra Tebstrup Mejeri.

Tilia Mundo-osten har en særlig plads i Poul Larsens hjerte, og det er en hvid, halvfast skæreost, som er produceret af uhomo-geniseret, økologisk gedemælk. Smagen går fra frisk, lidt syrlig og mild ved en lagring på 1-6 mdr, til en karakterfuld, men let sødlig smag ved en lagring på 6-12 mdr.

Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice ejer størstedelen af HKI Ost, mens den resterende del af selskabet som nævnt er ejet af Poul Larsen og af salgschef Stefan Nordahl-Pedersen.

Lagring af ostene skaber en stor del af den spændende karaktér

Lagring af ostene skaber en stor del af den spændende karaktér

Lagring af ostene skaber en stor del af den spændende karaktér

Lysten til at fortsætte er der endnu. Sidste år indtrådte salgschef DStefan Nordahl-Pedersen som en del af et planlagt generationsskifte i ejerkredsen af HKI Ost, men der er ingen aktuelle planer om pension hos fødselaren Poul Larsen:

Jeg har aldrig været et bedre sted i mit arbejdsliv end nu, hvor der er rigtig meget frihed og mulighed for at bruge tiden på de projekter, som jeg brænder for. Det skyldes bl.a. det tætte parløb med Stefan, og at vi i HKI Ost er utroligt gode til at støtte og hjælpe hinanden. Derfor regner jeg også med at fortsætte nogle år endnu, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Lysten er der i hvert fald.

Privat er Poul Larsen gift, og han har til sammen med sin hustru 4 børn og 7 børnebørn. Poul Larsen er bosiddende på Amager Strand.

De første mange år blev firmaet bygget op med fokus på mælkeleverancer til kantiner, restauranter og institutioner, men det ændrede sig gradvist bl.a. efter, at Poul Larsen i 2003 solgte en del af virksomheden til det, som senere blev til Dagrofa Foodservice.

I dag er der ingen tvivl om, at det er osten, som er omdrejningspunktet for Poul Larsens arbejdsliv, og han er et kendt ansigt i den danske restaurationsbranche:

Fakta om HKI Ost

Lær om Dagrofa’s bedste specialister i at lave ost.

  • HKI Ost er specialister i at levere højkvalitetsoste til bl.a. Michelin-restauranter, ostehandlere, gourmetbagerier, cateringvirksomheder og personalerestauranter.
  • HKI Ost leverer oste fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Portugal samt fra en række lokale osteproducenter i Danmark.

Læs mere på www.hkiost.dk/ og www.dgfs.dk.

Historier

Læs mere om Dagrofa

Det er her, du holder dig opdateret om, hvad der sker i vores verden. Vi har samlet nyheder, pressemeddelelser og artikler på et sted, så du nemt kan finde det hele.

Læs alle

Bliv købmand

Vil du være omdrejnings-punkt for det lokale fællesskab?

07. oktober 2024

Læs mere

Dagrofa Logistik og Løvbjerg

Supermarkedskæden Løvbjerg og Dagrofa Logistik fortsætter samarbejdet i yderligere seks år. Dermed får Løvbjergs kunder fortsat glæde af Dagrofas stærke varer.

05. december 2023

Læs mere

Dagrofa køber Aarstiderne

Købet af Aarstiderne er et vigtigt element i Dagrofas ambition om at være de bedste i Danmark på lokale varer, økologi og højkvalitetsråvarer – specielt på frugt og grønt.

28. oktober 2024

Læs mere

Om kæderne

Dagrofa har etableret sig som en central aktør i det danske dagligvaremarked ved at forbinde sine kæder tæt med lokalsamfundene i hele landet.

06. oktober 2024

Læs mere

Junkfood

Hvad gør man, når en epidemi lukker din restaurant og køkkenet pludselig står tomt?. Hvad gør man, når en epidemi lukker din restaurant, og køkkenet pludselig står tomt? Man iværksætter sin mangeårige ambition, om at lave mad til dem, for hvem et måltid ikke er en selvfølge. Sådan gjorde michelin-kok og medejer af Alchemist Rasmus Munk i marts 2020. Her blev projektet JunkFood vakt til live, og sammen med et hav af frivillige kokke leverede Rasmus dagligt gratis varme måltider til gadens folk i København.  

06. oktober 2024

Læs mere

KFI

KFI vil arbejde for at få flere kvinder blandt landets selvstændige købmænd

03. september 2024

Læs mere