Alle unge fortjener en chance

Dagrofa bliver en del
af Ungeløftet

DAGROFA

ARTIKEL

UNGELØFTET

2.3.2025 15:36:11 CET

I Dagrofa vil vi gerne tage ansvar og derfor har vi netop – sammen med en række andre virksomheder, organisationer og myndigheder – valgt at træde ind i Ungeløftet. Missionen er klar. De 43.000 danske unge uden en uddannelse eller et arbejde skal hjælpes ind på arbejdsmarkedet. Derfor har et flertal i Folketinget iværksat partnerskabet Ungeløftet, der hen over de næste tre år skal resultere i flere konkrete jobåbninger, så flere unge får erfaring med at være en del af en arbejdsplads.

Der er ifølge vores Koncern HR direktør Laura Marie Larsen en helt særlig årsag til at Dagrofa har valgt at træde ind i Ungeløftet:

“Dagrofa og vores selvstændige købmænd er samlet set en af Danmarks allerstørste ungearbejdspladser med mere end 7.000 kollegaer under 25 år. Vi ser hver dag, hvordan et job kan være det første skridt mod en god fremtid. Derfor ligger det os naturligvis meget på sinde at være med i Ungeløftet, som skal medvirke til, at der bliver gjort endnu mere for at sikre bedre fremtidsmuligheder for de unge, der har svært ved at finde fodfæste.”

Som en del af partnerskabskredsen har vi i Dagrofa bl.a. forpligtet os til at bidrage til et øget og vedvarende fokus på at nedbringe antallet af unge uden uddannelse eller beskæftigelse og øge antallet af fritidsjob.

Dagrofas bidrag:

  • Skabe fritidsjob
  • Nedbringe antallet af unge uden beskæftigelse
  • Styrke sammenhængen mellem kommunale indsatser, foreninger og lokale jobmuligheder

 

Ungeløftet er en fælles indsats for at løfte unge uden uddannelse og arbejde – både de 43.000 unge mellem 15 og 24 år, men også de ca. 21.000 unge mellem 25 og 29 år, som heller ikke har uddannelse eller arbejde, og som også møder udfordringer i livet.

Fakta om Ungeløftet

  • Mange unge er desværre hverken i uddannelse eller i arbejde – og der er også langt færre unge med et fritidsjob end tidligere.
  • Det primære formål med Ungeløftet er at få flere unge til at få erfaring med at bidrage på en arbejdsplads.
  • Ungeløftet er igangsat af Folketinget, og partnerskabet skal samle centrale samfundsaktører i perioden 2025-2028. Indsatsen er forankret hos beskæftigelsesministeren.
  • Blandt deltagerne i Ungeløftet er f.eks. Horesta, McDonalds, ISS, Lidl, Dansk Metal, Højskolerne og en lang række andre virksomheder, organisationer og myndigheder.

Nu tager vi for alvor hul på indsatsen

Torsdag den 27. februar var de involverede aktører i Ungeløftet inviteret til rundbordsmøde i Beskæftigelsesministeriet for at sikre den bedst mulige start på indsatsen.

Her var Dagrofa repræsenteret ved Koncern HR-direktør Laura Marie Larsen, og der var et stort engagement at spore blandt deltagerne. Hun fortæller: Med beskæftigelsesministeren for bordenden fik vi alvor kickstartet Ungeløftet, og jeg kunne meget tydeligt fornemme, hvordan deltagerne brænder for at hjælpe flere unge godt på vej. Alle har en stor forståelse for, at der skal findes nye veje og løsninger, da der er mange forskellige årsager til, at man som ung har svært ved at finde sin rette hylde.

Laura Marie Larsen fortsætter:

Nu skal vi i Dagrofa og sammen med vores selvstændige købmænd blive endnu skarpere på, hvordan vi helt konkret kan gøre en ekstra forskel gennem Ungeløftet. Vi skal naturligvis trække på al vores erfaring, og vi skal have spredt kendskabet til alle vores gode eksempler. Samtidig skal vi også have sat fokus på, at der skal være en stærkere sammenhæng mellem de forskellige kommunale indsatser og de tiltag, som sker ude i vores butikker på tværs af landet. 

Laura Marie Larsen afslutter:

Konklusionen er, at vi skal finde nye veje og løsninger, så flere unge får chancen for at finde deres vej i livet og ind på arbejdsmarkedet. Det er unge mennesker med et uforløst potentiale, og vi har alle både en interesse i, og et ansvar for, at hjælpe. Nu går arbejdet med for alvor i gang, og vi glæder os til at tage næste skridt – sammen med vores selvstændige købmænd og alle de andre partnere i Ungeløftet.”

Historier

Læs mere om Dagrofa

For os er vores arbejde en livsstil. Vi har frihed og plads til at tænke kreativt og udvikle os sammen med vores kunder. Fra lagermedarbejdere til salgskonsulenter og købmænd.

Læs alle

Borgerstøttede butikker i vild vækst

Borgerstøttede butikker i vild vækst i Danmarks små landsbysamfund er klar til at kæmpe for at bevare dagligvarebutikkerne i nærområdet, og Dagrofas model med borgerstøttede butikker styrer mod rekord.

Læs mere

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider.

Læs mere

Med entreprenant kultur

Dagrofa sætter en tyk streg under sin entreprenante kultur med stor selvstændighed blandt andet hos koncernens mere end 535 butikker og 14.000 medarbejdere.

Læs mere

Nu kan du handle, mens du lader bilen op

Norlys og Dagrofa har indgået en aftale, der betyder, at Norlys opsætter ladestandere ved en lang række af koncernens forretninger. Målet er at gøre livet lettere for handlende elbilister.

Læs mere

MENY giver 500.000 kr.

I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr.

Læs mere

MENY vinder for bedste produktkvalitet og økologi

Når det handler om, hvem kunderne mener er den bedste dagligvarebutik, så vinder MENY-kæden fortsat frem i Danmark.

Læs mere