Den ansvarlige menu

Hvordan Dagrofa Food-
service brænder for at
gøre det hele lidt bedre.

DAGROFA FOODSERVICE

ARTIKEL

6.10.2024 23:56:00 CEST

Dagrofa ApS

Vi brænder for at inspirere og for at gøre det lidt bedre. Som totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark har vi et stort sortiment og servicerer hver dag mange kundesegmenter. Derfor har vi – sammen med vores kunder – også et ansvar for, hvilke råvarer der ender på danskernes tallerkener. Vi vil derfor gerne gøre det nemmere for vores kunder at gå i en retning mod et mere ansvarligt forbrug. Vi har en stor faglig viden om, hvordan man kan sammensætte en ansvarlig menu. Det har vi, fordi vi har et fagstærkt team med stor viden og erfaring som kokke og med en passion for ansvarlig madlavning.

Vi vil gerne dele vores viden med vores kunder og på den måde hjælpe dem i retning mod et mere ansvarligt forbrug i deres virke.

Vi deler vores faglighed og viden gennem masterclasses, workshops og uddannelsesforløb. Det gør vi for at vise, hvordan man kan skabe en mere ansvarlig menu. Vores masterclasses skræddersys til kunden ud fra deres behov og kan omhandle alt fra, hvordan man sammensætter en mere klimabevidst menu, til hvordan man bruger rester, der ellers ville være blevet smidt ud.

Vi har en ambition om at fremme plantebaseret kost til gavn for folkesundheden og klimaet. Grønne proteiner, som bælgfrugter, har nemlig et lavere klimaaftryk end f.eks. produktioner med kød. Derfor har vi hele tiden fokus på, hvordan vi kan udvide vores sortiment gennem nye produkter og spændende samarbejder. I april 2023 kunne vi af samme grund tilbyde seks varianter af danske bælgfrugter i vores sortimentet, der nu bl.a. rummer varer som danskproducerede ingridærter og fuegobønner.

Som restauratør eller indkøber kan det være svært at gennemskue, hvor stort klimaaftryk der er på forskellige fødevarer.
Vi vil gerne hjælpe vores kunder med information om, hvilket klimaaftryk der er på de enkelte produkter og dermed gøre
det nemmere at tage et oplyst valg, når kurven skal fyldes og menuerne planlægges.
Derfor har vi med afsæt i ”Den store klimadatabase” fra den grønne danske tænketank, CONCITO, sat CO2-aftryk på over
8.500 varenumre i vores webshop.

Vi ved, at de danske myndigheder netop nu arbejder på at udvikle en officiel klimamærkningsordning for fødevarer, som vi følger tæt. På sigt vil vi implementere klimamærket i forhold til specifik relevans for foodservice-markedet. Imens vil vi gøre, hvad vi kan for at klæde vores kunder på ved at synliggøre de tilgængelige klimadata fra ”Den store klimadatabase”. Vores kunder kan også få indkøbsdata tilsendt som en månedlig rapport og på den måde holde øje med udviklingen i
sammensætningen af de indkøbte fødevarers gennemsnitlige klimaaftryk.

Eksempler på udvalgte workshops

Lær om Dagrofa’s bedste specialister i at lave ost.

  • Skæve udskæringer med Karsten Bøttker hiver fat i alle de skæve udskæringer for at sætte fokus på uudnyttede dele af dyrett
  • Bælgfrugter i det søde køkken Sammen med Grøn fokus fremvises hvorfor det er en udbredt misforståelse, at bælgfrugter kun hører til i det salte køkken.

Den uforudsete veganske kuvert er ofte en udfordring for det klassiske køkken, uanset om det er til et selskab på 4, 10 eller 100 kuverter, eller om det er i et storkøkken. Dette problem har vi kastet os over med bogen ”Har I noget vegansk?”. Bogen er lavet for at fremme de grønne alternativer og vise kokke, at man med simple greb kan lave grønne retter, der er mindst lige så smagfulde som kødfulde retter. Med et katalog af 70 grønne retter kan kokke bladre sig igennem velkendte teknikker og metoder, som de helt sikkert kender fra den mere ”klassiske” madlavning. Den skal gøre det nemmere for kokke at svare ”JA” til spørgsmålet ”Har I noget vegansk?”.

Bogen er skrevet af Marlene B. Lindegaard, der er vores konceptchef med ansvar for storkøkkener og uddannet kok/gastronom.
Hun har kastet sig over bogen af to årsager: ”For det første har jeg været i tæt dialog med mange kokke, som giver udtryk for, at det kan være udfordrende, hvis der pludselig er en eller flere veganere blandt gæsterne. Derfor vil jeg gerne dele ud af mine tips og tricks til at skabe et lækkert, vegansk måltid. For det andet vil jeg også personligt gerne bidrage til at fjerne det stigma, der er forbundet med veganske retter. Det er nemlig min klare erfaring, at det veganske måltid kan være enormt lækkert og indeholde masser af smag,” fortæller Marlene B. Lindegaard.

Det er min klare erfaring, at det
veganske måltid kan være enormt lækkert og indeholde masser af smag.

Udover masterclasses, workshops og kogebøger er vi også afsender på inspirationsaktiviteter, der passer til bestemte højtider eller sæsoner, og som har indflydelse på menu sammensætningen i de professionelle køkkener. Vi har eksempelvis dristet os til at udgive e-bogen ’Tænk jul i nye klæder’, der bl.a. indeholder en række bud på plantebaserede nyfortolkninger af de traditionelle juleretter

Læs mere på www.hkiost.dk/ og www.dgfs.dk.

Historier

Læs mere om Dagrofa

Det er her, du holder dig opdateret om, hvad der sker i vores verden. Vi har samlet nyheder, pressemeddelelser og artikler på et sted, så du nemt kan finde det hele.

Læs alle

Bliv købmand

Vil du være omdrejnings-punkt for det lokale fællesskab?

07. oktober 2024

Læs mere

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider.

09. februar 2024

Læs mere

Frivillige indsamler affald

Det har været en blandet oplevelse, da mere end 3.300 frivillige fra lokale foreninger samlede affald ind via non-profit-projektet Ren Natur i foråret.

05. juli 2024

Læs mere

Grøn Balance

Ved den verdensomspændende og anerkendte Private Label-konkurrence “Salute to excellence” i Amsterdam, hentede Grøn Balance Øllingegaard første- og andenpladsen for “Bedste yoghurt”

27. maj 2024

Læs mere