27-årige Mads forfølger en karriere i Dagrofa
Fra elev i MENY til butikschef i Cash & Carry

17.1.2025 14:16:18 CET
Alle artiklerDagrofa Foodservice Cash & Carry-butikken i Roskilde fik 1. oktober en ny butikschef i form af 27-årige Mads Poulsen. Han er dog langt fra et nyt ansigt i hverken Dagrofa Foodservice eller i Dagrofa. Mads Poulsen er vokset op i et hjem, hvor både detailhandel og foodservice har fyldt meget, og derfor var det ikke fremmed for ham, da han som ung startede som medarbejder i DGFS-engrosbutikken i Skovlunde tilbage i 2017. Dernæst gik turen til MENY på Nordens Plads på Frederiksberg, hvor han som salgsassistentelev for alvor fik øjnene op for, at han skulle forfølge en karriere i Dagrofa-regi:
Jeg er vokset op med handel i blodet, og jeg får rigtig meget energi ud af at have med mennesker og butiksdrift at gøre. Det tiltaler mig også, at det er en forholdsvis konkret og resultatorienteret branche. På den måde gav det nok sig selv, at jeg skulle have en uddannelse som salgsassistent, og heldigvis var der i MENY på Nordens Plads rigtig gode udfoldelsesmuligheder som elev. Vi elever blev betroet en stor mængde ansvar. Vi fik bl.a. lov til at lave egne vareudstillinger, bestille vare, have styr på spaceinddeling, have daglig kontakt til konsulenter, styre kampagnevarer og meget, meget mere. Generelt sugede jeg en helt masse værdifuld erfaring til mig både fagligt og menneskelig.

Mads Poulsen fortsætter:
“Netop det med at få tildelt ekstra ansvar og selv at have hånden på kogepladen motiverede mig rigtig meget i min tid hos MENY. Derfor gik der ikke længe før, at jeg begyndte at drømme om en lederkarriere, og der opstod heldigvis en ledig stilling hos Dagrofa Foodservice-butikken på Østerbro, hvor de var på jagt efter en souschef.”
Et drømmejob at blive butikschef
Derfor kunne Mads Poulsen i marts 2023 igen trække i Dagrofa Foodservice-skjorten, og som ny souschef på Østerbro var der nok at se til:
“Jeg blev fra start af meget involveret i at transformere vores butik, så den i højere grad appellerede til restauranter og spisesteder end kiosker. I den proces var det både vigtigt at få medarbejderne og de lokale kunder med ombord, og vi lykkedes heldigvis med en succesfuld omstilling af butikkens profil og sortiment.”
Undervejs fik jeg for alvor øjnene op for, at jeg befandt mig godt i rollen som souschef, men at det samtidig også trak i mig for at avancere yderligere og omfavne lederopgaverne
Da der i løbet af 2024 kom en åbning som butikschef for Cash & Carry-butikken i Roskilde, så var Mads Poulsen heller ikke sen til at smide sit lod i puljen:
Da det faldt på plads, at jeg skulle starte som butikschef i Roskilde, så indrømmer jeg gerne, at jeg brød ud i glædesjubel. Jeg brænder så meget for handel, købmandskab, de nære relationer til kunderne og ikke mindst det at stå i spidsen for et dedikeret team, så det var med andre ord mit drømmejob, som jeg fik tilbud.

Den første tid som butikschef i Roskilde har for Mads Poulsen budt på flere forskellige opgaver, der har været afgørende at få taget hånd om. F.eks. er selve butikkens udseende og indretning ved at blive fintunet, så den fremstår mere attraktiv for kunderne, og der er samtidig blevet brugt meget tid på at skabe en større fællesskabsfølelse blandt medarbejderne. Mads Poulsen sætter disse ord på de første par måneder som butikschef:
Jeg er stadigvæk en ny leder, der har meget at lære, men jeg har igennem min tid i Dagrofa suget brugbar erfaring til mig om bl.a. ledelse og motivation. I Roskilde har jeg fornøjelsen af at være på hold med nogle utroligt dygtige og dedikerede kollegaer, som kender butikken og de lokale kunder bedre end deres egen bukselomme. Derfor handler det for mig som ny leder om at vise dem tillid, men også om at bakke dem op, understøtte dem fagligt og i det hele taget gøre det sjovere at møde ind.
Han siger videre:
Vi er i fuld gang med at give butikken et tiltrængt løft rent indretningsmæssigt bl.a. i fryseren, og det smitter af på både medarbejdere og kunder.

Dernæst gælder det for mig personligt om at blive endnu mere kendt i lokalområdet. Det sker helt lavpraktisk ved at starte bilen op og besøge byens utroligt mange forskellige spisesteder. Mit fokus har dog først og fremmest været på at skabe et godt fundament i selve butikken, både hvad angår et skarpere fysiske udtryk og en stærkere fællesskabsfølelse blandt medarbejderne.
Nu da Mads Poulsen er blevet butikschef, så er det nærliggende at spørge ham om, hvorvidt der er kommet en ny drøm ind på lystavlen.
Her er han dog meget klar i mælet:
De næste mange år har jeg udelukkende fokus på, at vi skal have udviklet og løftet butikken og medarbejderne i Roskilde til nye højder.
Vi har allerede godt fat i mange af de lokale kunder, men jeg er sikker på, at der er mulighed for at skabe nogle endnu stærkere relationer
Afslutningsvist tillader Mads Poulsen sig dog alligevel at skæve en smule til de potentielle fremtidsudsigter:
Det er først, hvis vi lykkes med vores ambitioner for Roskilde-butikken, at jeg synes, at jeg kan tillade mig at overveje andre muligheder i Dagrofa-koncernen. Men der er helt generelt noget ved tanken om f.eks. at være selvstændig købmand, men nu handler det som sagt om Roskilde, og så må vi se om der sker ude i fremtiden.
Fakta om Mads Poulsen
- 27 år
- Bosat i Ringsted
- Har en kæreste som er ansat i MENY Rungsted og sammen har de et barn
- Uddannet salgsassistent i MENY på Nordens Plads (Frederiksberg)
- Butikschef i DGFS Cash & Carry Roskilde siden 1. oktober 2024
- Har tidligere bl.a. arbejdet som rejseguide og som pædagog
