Vi engagerer vores
medarbejdere i de
klimabevidste valg
I Dagrofa har vi en klimaplan. Vi skal nemlig selv handle, og vi arbejder hårdt for at reducere madspild, energiforbrug og Co2-aftryk. Vi vil halvere vores madspild inden 2030, lige som vi arbejder for, at det skal være nemmere for kunderne at vælge varer med et lavere klimaaftryk - både for den enkelte husstand og for de professionelle køkkener.
Klima og bæredygtig energi
Dagrofa vil mindske klimabelastningen i værdikæden og hos forbrugerne
- Trods 9 bygninger mere end i 2021 er Dagrofas elforbrug faldet med lidt mere end 5 procent fra 2021 til 2023
- Dagrofa har i 2023 reduceret eget madspild med 13 procent
- Med den digitale løsning "WhyWaste" har butikkerne i gennemsnit reduceret madspild med mere end 30 procent
Folkesundhed og ansvarligt forbrug
Dagrofa vil bidrage til øget folkesundhed og et mere ansvarligt forbrug
- 67 % af al emballage i Grøn Balance nonfood indeholder genanvendt plast
- Tiltaget "Danske Madskatte" i MENY forventes at øge salget af økologi i 2024
- Dagrofa Logistik har i 2023 reduceret brugen af plastfolie med 50 procent i frugt og grønt
Lokal bæredygtig udvikling
Dagrofa skaber mere bæredygtighed i byer og lokalsamfund
- Mere end 30 nye borgerbutikker er åbnet i 2022-2024
- Mere end 100 borgerbutikker er åbnet siden 2016
- Dagrofa har etableret Landsbypulje på 15 mio kroner til støtte til finansiering af borgerbutik
Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg
Det er et faktum, at madspild er en stor klimasynder
Salgsdirektør for Cash & Carry i Dagrofa Foodservice
Salgsdirektør for Cash & Carry i Dagrofa Foodservice
Det er grunden til, at vi fik øjnene op for tech-virksomheden Invafresh og deres digitale datakontrolsystem, som fremhæver varer med reduceret pris, når varerne nærmer sig deres holdbarhedsdato. Derfor er vi glade for, at Invafresh giver vores medarbejdere endnu flere muligheder for at mindske vores madspild og dermed CO2-udledning.
Mindre madspild
Overskudsmad til JunkFoods
arbejde for et mere værdigt liv
Vi har siden efteråret 2021 flere gange ugentligt doneret overskudsvarer fra vores lagerterminal i Ishøj til Junkfoods køkken på Vesterbro. Det er et samarbejde, hvor vi har mulighed for at støtte JunkFoods vigtige kamp for et mere værdigt liv på gaden. Organisationen laver gratis og nærende måltider til hjemløse hver dag, som bliver bragt ud til herberger og væresteder i København.
0
0
Det er min klare erfaring, at det
veganske måltid kan være enormt lækkert og smagsfuldt.
Konceptchef hos Dagrofa Foodservice
Konceptchef hos Dagrofa Foodservice
Den uforudsete veganske kuvert er ofte en udfordring for det klassiske køkken, uanset om det er til et selskab på 4, 10 eller 100 kuverter, eller om det er i et storkøkken. Dette problem har vi kastet os over med bogen ”Har I noget vegansk?”.
Bogen er lavet for at fremme de grønne alternativer og vise kokke, at man med simple greb kan lave grønne retter, der er mindst lige så smagfulde som kødfulde retter.
Den store klima-database
Som restauratør eller indkøber kan det være svært at gennemskue, hvor stort klimaaftryk der er på forskellige fødevarer. Derfor har vi med afsæt i ”Den store klimadatabase” fra den grønne danske tænketank, CONCITO, sat CO2-aftryk på over 8.500 varenumre i vores webshop.
0 %
0
Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg
Læs mere om
Dagrofa
Her kan du læse mere om vores indsatser og initiativer i Dagrofa