Vi hjælper globalt

ved at styrke lokalt

Vi engagerer vores
medarbejdere i de
klimabevidste valg

I Dagrofa har vi en klimaplan. Vi skal nemlig selv handle, og vi arbejder hårdt for at reducere madspild, energiforbrug og Co2-aftryk. Vi vil halvere vores madspild inden 2030, lige som vi arbejder for, at det skal være nemmere for kunderne at vælge varer med et lavere klimaaftryk - både for den enkelte husstand og for de professionelle køkkener.

Klima og bæredygtig energi

Dagrofa vil mindske klimabelastningen i værdikæden og hos forbrugerne

  • Trods 9 bygninger mere end i 2021 er Dagrofas elforbrug faldet med lidt mere end 5 procent fra 2021 til 2023
  • Dagrofa har i 2023 reduceret eget madspild med 13 procent
  • Med den digitale løsning "WhyWaste" har butikkerne i gennemsnit reduceret madspild med mere end 30 procent

Folkesundhed og ansvarligt forbrug

Dagrofa vil bidrage til øget folkesundhed og et mere ansvarligt forbrug

  • 67 % af al emballage i Grøn Balance nonfood indeholder genanvendt plast
  • Tiltaget "Danske Madskatte" i MENY forventes at øge salget af økologi i 2024
  • Dagrofa Logistik har i 2023 reduceret brugen af plastfolie med 50 procent i frugt og grønt

Lokal bæredygtig udvikling

Dagrofa skaber mere bæredygtighed i byer og lokalsamfund

  • Mere end 30 nye borgerbutikker er åbnet i 2022-2024
  • Mere end 100 borgerbutikker er åbnet siden 2016
  • Dagrofa har etableret Landsbypulje på 15 mio kroner til støtte til finansiering af borgerbutik

Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg

Det er et faktum, at madspild er en stor klimasynder

Kenneth Linde

Salgsdirektør for Cash & Carry i Dagrofa Foodservice

Kenneth Linde

Salgsdirektør for Cash & Carry i Dagrofa Foodservice

Det er grunden til, at vi fik øjnene op for tech-virksomheden Invafresh og deres digitale datakontrolsystem, som fremhæver varer med reduceret pris, når varerne nærmer sig deres holdbarhedsdato. Derfor er vi glade for, at Invafresh giver vores medarbejdere endnu flere muligheder for at mindske vores madspild og dermed CO2-udledning.

Mindre madspild

Overskudsmad til JunkFoods
arbejde for et mere værdigt liv

Vi har siden efteråret 2021 flere gange ugentligt doneret overskudsvarer fra vores lagerterminal i Ishøj til Junkfoods køkken på Vesterbro. Det er et samarbejde, hvor vi har mulighed for at støtte JunkFoods vigtige kamp for et mere værdigt liv på gaden. Organisationen laver gratis og nærende måltider til hjemløse hver dag, som bliver bragt ud til herberger og væresteder i København.

0

Tons overskudsvarer reddet

0

Måltider til gadens folks

Det er min klare erfaring, at det
veganske måltid kan være enormt lækkert og smagsfuldt.

Marlene B. Lindegaard

Konceptchef hos Dagrofa Foodservice

Marlene B. Lindegaard

Konceptchef hos Dagrofa Foodservice

Den uforudsete veganske kuvert er ofte en udfordring for det klassiske køkken, uanset om det er til et selskab på 4, 10 eller 100 kuverter, eller om det er i et storkøkken. Dette problem har vi kastet os over med bogen ”Har I noget vegansk?”.
Bogen er lavet for at fremme de grønne alternativer og vise kokke, at man med simple greb kan lave grønne retter, der er mindst lige så smagfulde som kødfulde retter.

Den store klima-database

Som restauratør eller indkøber kan det være svært at gennemskue, hvor stort klimaaftryk der er på forskellige fødevarer. Derfor har vi med afsæt i ”Den store klimadatabase” fra den grønne danske tænketank, CONCITO, sat CO2-aftryk på over 8.500 varenumre i vores webshop.

0 %

Reduceret Co2-udledning af distribution og transport. Vores mål er 30% inden 2030

0

Varenumre har fået Co2-aftryk i vores webshop

Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg

Læs mere om
Dagrofa

Her kan du læse mere om vores indsatser og initiativer i Dagrofa

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider.

09. februar 2024

Læs mere

Dagrofa køber Aarstiderne

Købet af Aarstiderne er et vigtigt element i Dagrofas ambition om at være de bedste i Danmark på lokale varer, økologi og højkvalitetsråvarer – specielt på frugt og grønt.

28. oktober 2024

Læs mere

Frivillige indsamler affald

Det har været en blandet oplevelse, da mere end 3.300 frivillige fra lokale foreninger samlede affald ind via non-profit-projektet Ren Natur i foråret.

05. juli 2024

Læs mere

Nu kan du handle, mens du lader bilen op

Norlys og Dagrofa har indgået en aftale, der betyder, at Norlys opsætter ladestandere ved en lang række af koncernens forretninger. Målet er at gøre livet lettere for handlende elbilister.

02. august 2024

Læs mere

MENY vinder for bedste produktkvalitet og økologi

Når det handler om, hvem kunderne mener er den bedste dagligvarebutik, så vinder MENY-kæden fortsat frem i Danmark.

16. oktober 2024

Læs mere