Vi har et ansvar for at bidrage til det samfund, vi er en del af.
Adm. direktør Dagrofa Foodservice
Adm. direktør Dagrofa Foodservice
I Dagrofa-koncernen er vi drevet af ønsket om at gøre en forskel for samfundet og klimaet gennem en lokal indsats. Vi er godt på vej, men vi kan blive endnu bedre, for vores bæredygtighedsrejse udvikler sig hele tiden og bliver mere ambitiøs. Vi tror på, at når vi løfter i flok, kan vi gøre en større forskel. Sammen er vi bedre. Sammen tager vi ansvar.
Klima og bæredygtig energi
Dagrofa vil mindske klimabelastningen i værdikæden og hos forbrugerne
- Trods 9 bygninger mere end i 2021 er Dagrofas elforbrug faldet med lidt mere end 5 procent fra 2021 til 2023
- Dagrofa har i 2023 reduceret eget madspild med 13 procent i forhold til året før
- Dagrofa Logistik har i 2023 reduceret brugen af plastfolie fra pallewrap med 50 procent i frugt og grønt
Folkesundhed og ansvarligt forbrug
Dagrofa vil bidrage til øget folkesundhed og et mere ansvarligt forbrug
- 67 % af al emballage i Grøn Balance nonfood indeholder genanvendt plast
- Tiltaget "Danske Madskatte" i MENY forventes at øge salget af økologi i 2024
- Med den digitale løsning "Upshop" har butikkerne i gennemsnit reduceret madspild med 180 tons sammenlignet med samme periode året forinden
Lokal bæredygtig udvikling
Dagrofa skaber mere bæredygtighed i byer og lokalsamfund
- 13 nye borgerbutikker er åbnet i 2023
- Mere end 100 borgerbutikker er åbnet siden 2016
-
Dagrofa har etableret i Landsbypulje på 15 mio
kroner til støtte til finansiering af borgerbutik
Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg
Vores initiativer
Sådan tager
vi ansvar
Vi er altid på jagt efter nye, innovative løsninger og teknologier, der kan rykke os i kampen mod madspild og klimaforandring.
Fokus på økologi
Dagrofa vil skabe Danmarks stærkeste fællesskab for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter
Ved at gøre Aarstiderne til en del af familien, gør Dagrofa sig klar til sin næste strategiske fase, som starter 1. januar 2025. Ambitionen er at styrke positionen som en af landets førende fødevarevirksomheder og med Aarstiderne tilbyde danske kunder i dagligvarehandlen og foodservice endnu flere højkvalitetsprodukter, nemme måltidsløsninger og øge fokus på økologi.
Vores iniativer
MENY giver 500.000 kr. til støtte for danske fødevareproducenter
Vi støtter vores lokale samarbejdspartnere
for at fremme det bæredygtige valg
Den store klima-database
Som restauratør eller indkøber kan det være svært at gennemskue, hvor stort klimaaftryk der er på forskellige fødevarer. Derfor har vi med afsæt i ”Den store klimadatabase” fra den grønne danske tænketank, CONCITO, sat CO2-aftryk på over 8.500 varenumre i vores webshop.
0 %
0
Mindre madspild
Overskudsmad til JunkFoods arbejde for et mere værdigt liv
I Dagrofa Foodservice er vi meget stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, der udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist ved vi hvor vigtig, at den gode madoplevelse er. Den gode madoplevelse kan binde mennesker sammen og gøre en positiv forskel for det enkelte individ. Vi er derfor glade for, at vi gennem vores donation til Junkfood har været med til at bidrage til fremstillingen af 42.500 varme måltider.
0
0
Vores bæredygtige mærker
I Dagrofa ønsker vi at fremme et stadigt mere bæredygtigt vareudvalg
Det bærende element i en ansvarlig købmandskoncern er naturligvis knyttet til, hvilke varer koncernen sælger. I Dagrofa ønsker vi at fremme et stadigt mere bæredygtigt vareudvalg, og det gør vi ved at give vores kunder adgang til et større udbud af varer med specifikke værdier.